Työnhakutaitojen päivitysten kautta kohti uutta työpaikkaa

Varpu päivitti työnhakutaitonsa ajan tasalle Työpolku-valmennuksessa. Se kannatti: Varpu aloitti uudessa työssä seuraavana syksynä.

Määräaikaisen työn loputtua Varpu Savolainen aloitti maaliskuussa 2020 Työpolku-valmennuksen, joita toteuttavat yhteistyössä Careeria, Hyria, Live ja Omnia. Valmennuksessa päivitetään osallistujien työnhakutaidot ja työnhaun kanavat ajan tasalle. Oman osaamisen tunnistamisen ja sen markkinoinnin sekä työnhaun suuntaamisen lisäksi tukena on henkilökohtainen valmentaja kolmen kuukauden ajan. Valmentajan kanssa käydään läpi juuri omaan tilanteeseen liittyviä asioita ja häneltä saa hyviä vinkkejä. Valmennus on suunnattu Uudenmaan TE-toimiston asiakkaille.

Varpu Savolainen (vas.) sai työpaikan Aktia Pankista Työpolku-valmennuksen jälkeen.

Valmennuksessa Varpu koki saaneensa monia tehokkaita menetelmiä työllistymisen tueksi.

 - Hyödyllisintä oli ehdottomasti se, että sain päivitettyä CV:n ajan tasalle. Sain esimerkiksi neuvoja sen suhteen, millaiselta CV:n ulkoisesti kannattaa näyttää. Myöskin oli mieluisaa, että kurssin aikana sai tutustua muihin vastaavassa tilanteessa oleviin henkilöihin, sanoo Varpu. 

Ehdotuksensa myötä Varpu sai myös mahdollisuuden oppia käyttämään LinkedIniä työnhaun tukena.

 - LinkedIn -ohjelman oppimiselle järjestettiin noin päivän kestänyt koulutus. Se oli todella tarpeellista, koska huomasin siinä, kuinka toimiva työhakupaikka LinkedIn on, toteaa Varpu.

 Valmennuksen suoritettuaan Varpu haki edelleen ripeästi työpaikkaa, vaikka prosessia hankaloittivat poikkeusolojen aiheuttamat peruutukset sekä viivästykset rekrytoinneissa. Kuitenkin LinkedIn- sivuston kautta hän sain yhteydenoton Aktia Pankilta.

 - En ollut lähettänyt heille työhakemusta, vaan he ottivat minuun yhteyttä. Kertoivat, että profiilini kiinnosti heitä, ja he etsivät kaltaistani osaamista. Kaikki testit, haastattelut sekä muut rekrytointiin liittyvät toimenpiteet tapahtuivat etänä Teams-sovelluksen välityksellä. Sain sitten esimieheltä soiton, että minut on valittu ja alkusyksystä alkaa työt, Varpu kertoo.

Nykyisestä työpaikastaan Varpulla on vain hyvää sanottavaa.

- Olen viihtynyt Aktiassa. Esimieheni on todella hyvä, sekä ilmapiiri työkavereiden kanssa erittäin miellyttävä, vaikka teemmekin toistaiseksi suurimman osan työstämme etänä, Varpu kehuu.

Tulevia Työpolku-valmennukseen osallistuvia Varpu kehottaa olemaan rohkea sekä uskomaan itseensä.

- Lähinnä antaisin sellaista vinkkiä, ettei pidä luovuttaa. Olen törmännyt eri ikäryhmiin kuuluviin ihmisiin, nuorempiin sekä vanhempiin, jotka eivät usko työllistyvänsä. Sellainen asenne on unohdettava. On lähdettävä siitä liikkeelle, että sinulla on ammattitaitoa, osaamista sekä kykenet oppimaan uutta.

 - Vaikka tulisikin takapakkeja, kuten minullekin tuli, ei pidä luovuttaa tai lannistua, vaan on mentävä eteenpäin. Ajattele niin, että sinulla on vielä annettavaa työelämälle ja työnantajalle sen sijaan, että vähättelisit itseäsi.  Voihan olla niitä aloja, joissa ikä vaikuttaa työllistymisessä, mutta on luotettava itseensä. Niin minäkin tein, Varpu rohkaisee.

Työpolku- ja Urapolku –valmennuksia on toteutettu etäpalveluna ja lähitoteutukset jatkuvat tilanteen niin salliessa syyskuussa 2021. Lisätietoja ja ilmoittautuminen eri paikkakuntien ryhmiin löytyvät TE-toimiston sivuilta https://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/paikalliset-palvelut